Maastricht International Fair – Russische Gouden en Zilveren munten

Russische Gouden en Zilveren Muntstukken geslagen in 1895-1915

Verschillende Russische exposanten en dealers zullen de MIF Fair in Maastricht bijwonen en een van de Russische muntenhoofden is Keizer Rusland met czar Nicolas II.

Avers van de meest gouden en zilveren munten die in 1895-1915 zijn geslagen, zijn vergelijkbaar en dragen het reliëf met het portret van Russische Tsaar Nikolaas 2 en het opschrift: ‘BIJ DE GENADE VAN GOD NICHOLAS 2, KEIZER EN HEERSER VAN RUSLAND’.
De achterkant van de meerderheid van de munten draagt ​​een klein staatsembleem van het Russische Rijk in de vorm van een tweekopige adelaar, die de septer en de orb houdt.

De borst van de adelaar heeft het wapen van de stad Moskou ingelijst door de ketting van de Orde van St. Andrew. De kroon boven het hoofd van de adelaar is versierd met linten. De vleugels van de adelaar dienen als achtergrond voor acht wapens van de koninkrijken die het rijk hebben gevormd: Kazan, Polen, Chersonesos, Georgië, Siberië, de Groothertogdom van Kiev, Novgorod en (verenigd) Vladimir en het Groothertogdom van Finland.

De nominale waarde en het jaar van afgifte vindt u onder het embleem. De rand van de munt is ingericht met een symbool dat doet denken aan de ‘Griekse sleutel’ (5 roebel), of bevat een indruk op de inhoud van puur goud (7 roebel 50 kopeck, 10 roebel en 15 roebel) of op de inhoud van puur zilver (50 kopeck en één roebel) en de initialen münzmeister (mintmaster) van de keizerlijke munt van Sint-Petersburg die de minting begeleidde.

E. g. АГ (AG) staat voor Apollon Grasgof (1895-1899), ФЗ (FZ) staat voor Felix Zaleman (1899-1901), АР (AR) voor Alexander Redko (1901-1905), ЭБ (EB) voor Elikum Babayantz , 1906-1913), en ВС (VS) voor Victor Smirnov (1912-1915).