Tijdens de MIF 2017 zal de organisatie haar eigen unieke en gelimiteerde uitgave van de Somalische Zilveren en Gouden Olifant presenteren. In samenwerking met een munthuis, zullen 30 Gouden MIF Olifant munten en 800 Zilveren MIF Olifant munten worden uitgegeven. Bezoekers en Standhouders kunnen de munten kopen bij de speciale African Afrikaanse Wildlife stand. (Max. 1 exemplaar per persoon)
Zilveren Olifant serie
Sinds 1999 anticiperen verzamelaars elk jaar op de uitgifte van de nieuwe Zilveren Olifant munt, een van de meest intrigerende zilveren bullion munten op de markt. De schoonheid van het grootste dier van de Afrikaanse vlaktes komt tot uiting in de Afrikaanse Wildlife-serie. Olifanten worden afgebeeld in familiegroepen of geïsoleerd in weelderige landschappen, torenhoge bergen en zonsondergangen. De Zilveren Olifant munten zijn verkrijgbaar in 1 troy oz of 1 kilo .999 zuiverheid fijne zilver in een verscheidenheid aan verpakkingsmogelijkheden. De serie is ook verkrijgbaar in Goud.
Duitse oorsprong van de zilveren olifant
Op het eerste gezicht lijken Zilveren Olifant munten van Afrikaanse oorsprong te zijn. De voorzijde van elke munt bevat het jaar van afgifte, het wapenschild en de benaming: 5.000 Kwacha (Zambia, 1999-2003); 1000 shillings (2004-2006); 100 Shillings (2007-datum).
Muntstukken die in 2004 beginnen, bevatten het Somalische wapenschild, dat twee luipaarden uitbeeldt die een schild en een vijfpuntige ster ondersteunen. Onder de luipaarden verschijnt een lint over twee gekruiste lansen en twee gekruiste palmbladeren.
Ondanks hun beelden worden deze munten geproduceerd door de Das Bayerisches Hauptmünzamt Mint, of de Beierse Staatsmunt, in Duitsland. Dit heeft zonder twijfel bijgedragen aan de populariteit van de munt, aangezien de Beierse Staatsmunt wereldwijd bekend staat om uitzonderlijke kwaliteitscontrole en is het oudste bedrijf in München.
De controversiële geschiedenis
Tussen 1999 en 2003, omvatten de Afrikaanse Wildlife-serie munten de legende van Zambia, een landlocked land in Zuid-Afrika. In 2004 heeft de Beierse Staatsmunt echter de legende van de serie overgebracht naar de Somalische Republiek, een kustnatie op de Hoorn van Afrika. Sommige deskundigen hebben echter twijfel over de vraag of de autoriteit van de Somalische regering voldoende gedocumenteerd is door de Beierse Staat Munt.
Er is geen bewijs dat Somalië ooit Gouden of Zilveren Olifant munten heeft erkend als wettelijk betaalmiddel. Munten in de Afrikaanse Wildlife-serie worden niet door de Centrale Bank van Somalië verdeeld. Elke werkelijke verbinding tussen de munten en Somalië is onduidelijk wegens politieke onrust, doorlopende burgeroorlog en strijdende facties in heel het land.
Somalië blijft in de bouw van een federale parlementaire republiek. Ondanks spanningen in Somalië, presenteert de Afrikaanse Wildlife-serie het landschappelijke landschap en de levende bronnen.